יום רביעי, 8 בפברואר 2012

פרנסות של יהודים: או-טו-טו פסח

שנינו בגמרא "הזריזין מקדימין למצוות, שנאמר 'וישכם אברהם בבקר' " (יומא, כח ע"ב). חברת 'דלידג' לקחה את ההמלצה הזאת לגמרי ברצינות. ב'דלידג' לא לוקחים סיכונים ואת הסלמון הנורווגי המעושן שלהם הם מכשירים לפסח כבר בט"ו בשבט.

אמנם פסח יחול השנה רק בעוד חודשיים, אבל למה לא להיערך בזמן ולהתכונן כבר עכשיו לכל האיסורים והכשרויות?

'למה להרגיז סתם יהודים יראי שמיים?', חושבים להם מן הסתם מנהלי 'דלידג'. 'אדרבה, יידעו חובבי הבייגל והלאקס כי בלאקס שלנו לנו לא רק שאין חשש לקטניות אלא הוא כשר לפסח גם בפורים!'

(אופס, בעצם פורים חל כבר אחרי תאריך התפוגה. אז מה בעצם הרווחנו?).



תודה לאיתמר וכסלר

5 תגובות:

  1. אתה ממש אובססיבי.
    להשכלתך השיווקית הכללית, הכיתוב הנ"ל מופיע לעיתים כל השנה (כן, גם חודש אחרי פסח - או לפי הגדרתך החל מחודש אחרי פסח), ונובע מצרכי מידע פנימיים בלבד של מערכת הקידוד והתמחור.
    כמוצר בעל אורך חיי מדף החופפים לחג - אין בכך כל פסול (אלא אם לשמור כשרות זה חטא).

    בבוקר שבת הקרובה, עת תפסע מעדנות חזרה לרכבך ובידך השקית מ"טיב-טעם", תוכל לעיין במוצרים השונים ולמצוא מן הסתם גם שם אי אילו שגגות סופר דיגטליות.

    גיט שאבעס, ובתאבון עם השינקן.

    השבמחק
  2. הייצור של חלק מהמוצרים (לרוב היבשים ו/או שימורים) הכשרים לפסח, מתחיל בסביבות ראש השנה.
    מסתבר שיש ויהיו עוד יהודים טובים, בכמות לא מבוטלת, שצריך להתכונן ולהכין עבורם מספיק זמן מראש מזון כשר לפסח.


    "...אההממ, מעניין אם הבד"ץ יאשר השנה דם ילד נוצרי בפטיסטי, במקום הקתולי היקר של שנה שעברה".

    השבמחק
    תשובות
    1. פול גז בניוטרל, אפילו שמדובר בבדיחה.
      שים לב! תאריך התפוגה חל הרבה לפני פסח, וליתר דיוק, בעוד קצת יותר משבוע.
      בפסח הדג יהיה אולי כשר, אבל בטוח שהוא יהיה מסריח.

      מחק
    2. ההכנה במקרה זה אינה בהכרח ההפקה הפיזית - אלא הכשרת קו הייצור לפסח.

      מחק
  3. ואני תוהה, האם העובדים ליד קו הייצור טובלים או לפחות מתקלחים לפני העבודה? האם הם שוטפים את פיהם היטב אחרי הכריך שאכלו? ואם יעוף שריד פירור מפיהם? איך מבטיחים לנו שזה לא קורה? אני ממש מודאגת...

    השבמחק

הזינו את תגובתכם בחלון התגובות. אחר כך פתחו את הלשונית 'הגב בתור:', לחצו על 'שם / כתובת אתר' ורשמו את שמכם (אין צורך למלא 'כתובת אתר'). נא רשמו שם אמיתי (מה יש להסתיר?) או כינוי, והימנעו, ככל שניתן, מ'אנונימי' אם לא הצלחתם להתגבר על הבעיה – רשמו את השם בתוך התגובה.
לבקשה 'הוכח שאינך רובוט' הקליקו על העיגול ואז 'פרסם' – זהו.
מגיבים שאינם מצליחים להעלות את תגובתם מוזמנים לכתוב אליי ישירות ואני אפרסם את דבריהם.
תגובות לפוסטים ישנים מועברות לאישור ולפיכך ייתכן שיהוי בפרסומן.
תגובות שאינן מכבדות את בעליהן ואינן תורמות לדיון – תוסרנה.