tag:blogger.com,1999:blog-2758524906074419984.post5133746644969131502..comments2024-03-27T11:02:42.729+02:00Comments on עונג שבת (עונ"ש): קוצים ושושנים: עַכּוּבִית הַגַּלְגַּל וחַרְחֲבִינָה מכחילהדוד אסףhttp://www.blogger.com/profile/17775230024160138445noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-2758524906074419984.post-47719558118889860742015-02-07T23:19:49.607+02:002015-02-07T23:19:49.607+02:00שמחתי ונהניתי מהפתגמים בערבית. באשר לעכוב - הכנתו ...שמחתי ונהניתי מהפתגמים בערבית. באשר לעכוב - הכנתו לבישול מצריכה עבודה שחורה של הסרת הקוצים, והיא שחורה מפני שהיא משחירה את הידיים. זה היה מאכל תאווה אצלנו בבית, אבא שלי אהב מאוד עכוב, ואמא שלי לא אהבה להכין אותו, בגלל הצבע השחור שנותר על הידיים. ידוע לי כי היום מגדלים חקלאים בצפון הארץ צמחי עכוב לשיווק בין אוהביו. תודה על הרשימה! כרמלה לכיש לבית מַמַןhttp://carmelim.net/noreply@blogger.com