tag:blogger.com,1999:blog-2758524906074419984.post7305907197398394524..comments2024-03-28T20:47:28.215+02:00Comments on עונג שבת (עונ"ש): קיצור תולדות השניצלדוד אסףhttp://www.blogger.com/profile/17775230024160138445noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-2758524906074419984.post-41032226191884089342014-01-02T16:40:09.411+02:002014-01-02T16:40:09.411+02:00בספרו המרתק של אברהם שטאל, "מוצא המילים"...בספרו המרתק של אברהם שטאל, "מוצא המילים", הוא מתייחס גם לשניצל. לפי המסופר, מקורו של המאכל המטוגן הוא בדרישה של הקיסר בקונסטנטינופול שכל האוכל שעולה על שולחנו יהיה מצופה בזהב. כדי לענות עליה, המציאו טבחיו את הבשר המצופה בפירורי לחם ומטוגן עד הזהבה. אפילו אם מקורו של המאכל הוא אחר, לפחות הסיפור יפה. Eranhttps://www.blogger.com/profile/10530214812755396399noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2758524906074419984.post-5018720953096111942013-04-28T05:03:38.687+03:002013-04-28T05:03:38.687+03:00"מלצר! הזמנתי שניצל וקיבלתי דבר אחר!"."מלצר! הזמנתי שניצל וקיבלתי דבר אחר!".אhttps://www.blogger.com/profile/04328120493716924318noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2758524906074419984.post-47330249786671817132013-04-27T19:29:43.229+03:002013-04-27T19:29:43.229+03:00אויה! אויה!! אויה!!!
צדקתף מרק.
בנות משפחתי סעד...אויה! אויה!! אויה!!!<br /><br />צדקתף מרק. <br /><br />בנות משפחתי סעדו את ליבן זה לא מכבר בשניצל הפיגלמילרי, ולא ידעו כי הן אוכלות דבר אחר.<br /><br />שרקליש!Rami Neudorferhttps://www.blogger.com/profile/00688036932846101504noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2758524906074419984.post-60984261654879218232013-04-27T09:15:58.770+03:002013-04-27T09:15:58.770+03:00דווקא השניצל של מסעדת "פיגלמילר" הוינאית...דווקא השניצל של מסעדת "פיגלמילר" הוינאית עשוי מבשר חזיר, מאותו החלק הנקרא Karreerose ובאתר המסעדה, ניתן גם למצוא את ההסבר לא רק מדוע דווקא מהחלק הזה, אלא גם כיצד "לדפוק" אותו עד דק וכיצד להכינו.<br /> מרק הסנרnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2758524906074419984.post-78855619712348606942013-04-27T08:55:44.278+03:002013-04-27T08:55:44.278+03:00נעמה לי מאוד הקריאה ברשימתך, רמי ותוך כדי העיון הר...נעמה לי מאוד הקריאה ברשימתך, רמי ותוך כדי העיון הרהרתי בכך שאולי כבר נדרשו בשוק האירופי המשותף להסב את המונח "שניצל וינאי" לדברים מסויימים כדרך שנהגו בעניינם של משקאות כמו קוניאק, שמפניה ועוד.<br />וכעת עלי להפסיק במלאכת ההגבה ו...לללכת להכין שניצלים - שמובן! אחת העםnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2758524906074419984.post-60521620260718945832013-04-26T05:17:55.584+03:002013-04-26T05:17:55.584+03:00"מילנזה", אגב, הוא שמו של השניצל בספרדית..."מילנזה", אגב, הוא שמו של השניצל בספרדית של דרום-אמריקה (ולכל הפחות של אורוגוואי וארגנטינה).אhttps://www.blogger.com/profile/04328120493716924318noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2758524906074419984.post-49173091094211211872013-04-26T05:14:18.763+03:002013-04-26T05:14:18.763+03:00צ"ל: "עם יד על החזה"... רשומה נפלאה...צ"ל: "עם יד על החזה"... רשומה נפלאה. בדיוק אמש התגלה לי סוד זה ש"שניצל" מוצאו בגרמנית מחבר שמגמגם אידיש.<br />ועוד שאלה לחידון: מי כתב סיפור קצר שנסוב על שניצלים וכלב?אhttps://www.blogger.com/profile/04328120493716924318noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2758524906074419984.post-43506286539397067472013-04-24T15:22:37.764+03:002013-04-24T15:22:37.764+03:00ואולי הגבינה הצהובה הייתה שגיאה. הייתה שגיאהואולי הגבינה הצהובה הייתה שגיאה. הייתה שגיאהRami Neudorferhttps://www.blogger.com/profile/00688036932846101504noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2758524906074419984.post-18478887363144318392013-04-24T09:49:16.000+03:002013-04-24T09:49:16.000+03:00ובאיזה מערכון של חנוך לוין מופיעה השורה בת האלמוות...ובאיזה מערכון של חנוך לוין מופיעה השורה בת האלמוות: "השניצל היה שגיאה"Unknownhttps://www.blogger.com/profile/18358047512423245310noreply@blogger.com