tag:blogger.com,1999:blog-2758524906074419984.post5432185278940704508..comments2024-03-28T17:19:52.665+02:00Comments on עונג שבת (עונ"ש): מסע מסביב לשולחן: אוכלי הביאלידוד אסףhttp://www.blogger.com/profile/17775230024160138445noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-2758524906074419984.post-46082055159556950582014-10-27T12:06:41.331+02:002014-10-27T12:06:41.331+02:00המתכון בספר של שרתון (באנגלית) מתפרש על פני שמונה ...המתכון בספר של שרתון (באנגלית) מתפרש על פני שמונה עמודים, ואין טעם לתרגם אותו גם מפני שהוא מתבסס על מצרכים ומידות הנהוגים בארה"ב. מצאתי מתכון אחד בעברית, במוסף "הארץ" מיום 29 ביוני 2012. כתב אותו הדיי עפאים, אבל כדאי שתדע שהמומחים אומרים שבאפייה ביתית אי אפשר לשחזר את הטעם האופייני למאפייה המתמחה במאפה זה. אני מאחלת לך הצלחה.<br />דליה למדניnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2758524906074419984.post-7629040263999346592014-10-26T22:30:47.322+02:002014-10-26T22:30:47.322+02:00שלום אפשר לקבל את המתכון מהספר???
תודה
עידןשלום אפשר לקבל את המתכון מהספר???<br />תודה<br />עידןAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2758524906074419984.post-70723681156475790332014-10-23T23:33:01.350+03:002014-10-23T23:33:01.350+03:00תיקון - פיינסודתיקון - פיינסודענת פרלמוטר-שבוnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2758524906074419984.post-31291705596332319792014-10-23T23:31:52.569+03:002014-10-23T23:31:52.569+03:00אני זוכרת כמה הופתעתי ושמחתי כשגיליתי במקרה שאפשר ...אני זוכרת כמה הופתעתי ושמחתי כשגיליתי במקרה שאפשר להשיג לחמניות ביאלי בגדרה. <br />מיהרתי להזמין כמות נדיבה של לחמניות עבור אמי, לאה פיינסוק-פרלמוטר, ילידת ביאליסטוק <br />ושאר בני המשפחה.<br />גדולה היתה אכזבתי כשאמי טעמה מהלחמניה ואמרה "זה לא זה". למיטב זכרוני היה רק בצל<br />בלחמניות, ללא פרג.ענת פרלמוטר-שבוnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2758524906074419984.post-40974166410578519472014-10-23T21:44:25.317+03:002014-10-23T21:44:25.317+03:00בתור נצר לשתי משפחות מביאליסטוק - נולדתי וגדלתי במ...בתור נצר לשתי משפחות מביאליסטוק - נולדתי וגדלתי במלבורן, אוסטרליה - אני יודעת בוודאות שלהיות ביאליסטוקר, זה ייחוס גדול!! לצערי, אין כבר את מי לשאול לגבי טעם הביאלי: דור הסבים מזמן הלכו לעולמם, כ"כ רוב בני הדור הבא, שעכשיו בגיל ה-90 - אמי בת ה-94, עד 120, לא זוכרת. אנחנו כן אהבנו בייגל עם בצל - בצל היה טעם דומיננטי: אולי זה סוג של גלגול?בתיהhttp://www.jewishfolksongs.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2758524906074419984.post-11085095965866529092014-10-21T10:05:48.095+03:002014-10-21T10:05:48.095+03:00אז עכשיו אני תוהה מה בעצם היה ה"ביאליק" ...אז עכשיו אני תוהה מה בעצם היה ה"ביאליק" שאכלתי פעם עם איזה יהודי במסעדת צלעות בשיקאגו. זה היה מין בגט לבן וקטן עם בצל וההסבר לשם ביאליק היה שהוא לבנבן. ביאליק או משהו בדומה לכך הוא לבן ברוסית.אשר שחםnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2758524906074419984.post-63439676855036505532014-10-21T09:50:28.815+03:002014-10-21T09:50:28.815+03:00אכן, הביאלי של ניו יורק מאכזב למדי, לעומת המאפים ב...אכן, הביאלי של ניו יורק מאכזב למדי, לעומת המאפים בארץ. ביקרתי בו כחלק מסיור שמקרא "Lowe East Side Culinary Heritage Tour" או משהו כזה. הסיור עצמו, מומלץ בכל פה (תרתי משמע)Dudi Holtzmanhttps://www.blogger.com/profile/10577819051471001515noreply@blogger.com