יום שני, 26 בפברואר 2018

בורא מיני מזונות: תורת המיץ, חיטה חשמלית, כרמל, וולגריות מעודנת

א. תורה ציווה לנו משה

אם יש 'תורת הסוד' אז למה שלא תהיה גם 'תורת המיץ'?

רחוב דיזנגוף, תל אביב.

צילום: איתמר לויתן

ב. מיץ עשב חיטה 

ואם בענייני מיץ עסקינן, מה דעתכם על 'מיץ עשב חיטה'?

לי עצמי זה לא נשמע טעים במיוחד, אבל צריך להודות ששלטי הפרסום של חנות 'מיצלי', בקרן הרחובות וייצמן וארלוזורוב בתל אביב, הם מאתגרים ומסתמכים על 'תוצאת מחקר מקיף'. זאת ועוד, בפסוק המצוטט מתהלים ניכרת הקפדה על ניקוד תקני ועל טעמים נכונים.

מצד אחד, לא ברור לי מה זה 'מכונות עשב חיטה חשמלית'; מצד אחר, היה כדאי להימנע מלכתוב 'נסטי'. ברור שהכוונה היא לתה מתוצרת חברת המשקאות Nestea, אבל כשכותבים את זה בעברית זה יכול להתפרש גם כ-Nasty, שפירושו מגעיל...

צילומים: אבישי ליוביץ'

ג. טעם הכרמל

צילום: גונן זיק

במפעל גיור שמות חומרי גלם לעברית עובדים עמי-ארצות או מוחות יצירתיים במיוחד.

ה'קָרָמֶל' (סוכר שרוף; ובעברית תקנית: שֶׁזֶף סוכר) הפך ל'כַּרְמֶל' (רכס הרים; חיטה מעושנת)...

ד. גם וגם?

'שיווק השקמה' מגיש לכם שילוב מוצלח במיוחד. גם וולגרית וגם מעודנת...

צילום: פיני גורליק

8 תגובות:

  1. מלא כרשו מעדנייום שני, 26 פברואר, 2018

    ואם המדבקה של רמי לוי היתה נכתבת במלואה, 'בולגרית מעודנת', האם זה היה נשמע יותר טוב?

    השבמחק
  2. אולי כדאי להוסיף לרשומה:
    אתמול בבוקר הבן שלי אמר "כמינסיים" במקום "מכנסיים", הוא כבר בן 4 וזה לא מתאים!

    השבמחק
  3. טעם כרמל עם מלח ים?
    תגידו חיפה!

    השבמחק
  4. המיץ וחיזוקויום שישי, 02 מרץ, 2018

    ובל נשכח את המיץ לחיזוק השפיץ

    השבמחק
    תשובות
    1. וגם יין לחיזוק העין.
      כרמל הוק לחיזוק המרפוק.

      העיקר החזוק!

      מחק
  5. חֵלֶב חִטִּים יַשְׂבִּיעֵך,
    אינו "מיץ חיטה", אלא החלב המשובח שבחיטה.
    כמו כל חלב לה' - שפירושו המשובח

    השבמחק
  6. אפרופו הולגרית/בולגרית -
    מישהו נכנס למסעדה וראה סלט שנקרא "סלט יווני", לתמיהתו מדוע זכה הסלט לשמו ענה לו המוכר: "אתה לא רואה שיש בו גבינה בולגרית?!"

    השבמחק
  7. ועוד בעניינו של ה"קרמל" שלשמו ככזה יש בוודאי תוספת חיוניות מאותה מילה שעדיין מושכת -לב מהימים שבהם ציינה את עידית -החלב , כלומר CREAM .ולדעתי לא כ"כ מתאים לכנות את הקרמל "סוכר שרוף", למרות החימום הנדרש להפקתו - אלא "סוכר מותך" וזאת בניגוד- כמובן, לסוכר מומס.

    השבמחק

הזינו את תגובתכם בחלון התגובות. אחר כך פתחו את הלשונית 'הגב בתור:', לחצו על 'שם / כתובת אתר' ורשמו את שמכם (אין צורך למלא 'כתובת אתר'). נא רשמו שם אמיתי (מה יש להסתיר?) או כינוי, והימנעו, ככל שניתן, מ'אנונימי' אם לא הצלחתם להתגבר על הבעיה – רשמו את השם בתוך התגובה.
לבקשה 'הוכח שאינך רובוט' הקליקו על העיגול ואז 'פרסם' – זהו.
מגיבים שאינם מצליחים להעלות את תגובתם מוזמנים לכתוב אליי ישירות ואני אפרסם את דבריהם.
תגובות לפוסטים ישנים מועברות לאישור ולפיכך ייתכן שיהוי בפרסומן.
תגובות שאינן מכבדות את בעליהן ואינן תורמות לדיון – תוסרנה.