א. הערת אזהרה
דוד הראל מקבוצת יבנה מצא את המודעה המשונה הזו באחד מעלוני חב"ד. חברת 'טבע הבריאה' מציעה ירקות הידרופוניים למהדרין (הכוונה כנראה 'כשרים למהדרין'). לא רק המחירים מפתיעים אלא גם השורה שבה הם מכריזים כי הירקות הם ללא ריסוס 'רוב ימות השנה'.
מעניין מתי כן מרססים את הירקות הללו, ולמה...
ב. שניים במבצע
לא הרחק משוק מחנה יהודה בירושלים, ברחוב אגריפס 14, יש חנות שמציעה את השילוב המיטבי: גם שניצל בפיתה ופרגית בלאפה וגם מכבסה אוטומטית.
הטחינה נוזלת על החולצה? לא נורא, יש מכבסה באוטומט...
מנחם רוזנברג מעדכן, כי מאז צולמה התמונה התחלף העסק (לפני שלושה שבועות בסך הכול!), ועתה יש שם עולם תוכן שונה לגמרי...
ג. בגט גזל
נניח שאתם מגיעים לשפרעם ומתחשק לכם לנגוס בפיצה חמה...
האם הייתם בוחרים במקום שבו בעל העסק מכריז על אומנותו?
אפשר להניח שזהו שם משפחתם של בעלי המסעדה, אבל לוּ אני במקומם הייתי מחפש דרך פרסום אחרת.
ד. הסביח הכי טוב ביקום
'הסביח של עובד בגבעתיים הוא מוסד אדיר', מדווח צלמנו המשוטט איתמר לויתן, ומאשר את עדותם המצטנעת של הנחתומים על עצמם, כי מדובר ב'מנה הטובה ביותר ביקום'. ודוק, לא סתם 'בעולם' אלא 'ביקום'...
ואכן, על קירות המוסד יש עדויות מצולמות מכל רחבי העולם. אם יהיה פעם אסטרונאוט ישראלי נוסף שיטוס לירח או למאדים, אין בכלל ספק שגם הוא יגרור אתו לשם חתיכת קרטון ויאשר שאין כמו הסביח של עובד ביקום.
בעלי התוספות
כתבה לי רחלי רוגל מרחובות:
דוד הראל מקבוצת יבנה מצא את המודעה המשונה הזו באחד מעלוני חב"ד. חברת 'טבע הבריאה' מציעה ירקות הידרופוניים למהדרין (הכוונה כנראה 'כשרים למהדרין'). לא רק המחירים מפתיעים אלא גם השורה שבה הם מכריזים כי הירקות הם ללא ריסוס 'רוב ימות השנה'.
מעניין מתי כן מרססים את הירקות הללו, ולמה...
ב. שניים במבצע
לא הרחק משוק מחנה יהודה בירושלים, ברחוב אגריפס 14, יש חנות שמציעה את השילוב המיטבי: גם שניצל בפיתה ופרגית בלאפה וגם מכבסה אוטומטית.
הטחינה נוזלת על החולצה? לא נורא, יש מכבסה באוטומט...
צילום: טובה הרצל |
מנחם רוזנברג מעדכן, כי מאז צולמה התמונה התחלף העסק (לפני שלושה שבועות בסך הכול!), ועתה יש שם עולם תוכן שונה לגמרי...
צילום: מנחם רוזנברג |
ג. בגט גזל
נניח שאתם מגיעים לשפרעם ומתחשק לכם לנגוס בפיצה חמה...
האם הייתם בוחרים במקום שבו בעל העסק מכריז על אומנותו?
צילום: אלי גורפינקל |
אפשר להניח שזהו שם משפחתם של בעלי המסעדה, אבל לוּ אני במקומם הייתי מחפש דרך פרסום אחרת.
ד. הסביח הכי טוב ביקום
'הסביח של עובד בגבעתיים הוא מוסד אדיר', מדווח צלמנו המשוטט איתמר לויתן, ומאשר את עדותם המצטנעת של הנחתומים על עצמם, כי מדובר ב'מנה הטובה ביותר ביקום'. ודוק, לא סתם 'בעולם' אלא 'ביקום'...
צילומים: איתמר לויתן |
ואכן, על קירות המוסד יש עדויות מצולמות מכל רחבי העולם. אם יהיה פעם אסטרונאוט ישראלי נוסף שיטוס לירח או למאדים, אין בכלל ספק שגם הוא יגרור אתו לשם חתיכת קרטון ויאשר שאין כמו הסביח של עובד ביקום.
בעלי התוספות
כתבה לי רחלי רוגל מרחובות:
גם ליבשת אנטארטיקה הגיעה ה'בשורה על פי עובד'. בשנת 2006 אמיר וניר רוגל יצאו למסע בן שלושה שבועות על הספינה התלת-מפרשית 'אירופה' (רואים ברקע). כמיסיונרים
אמיתיים הם הפיצו
את בשורת הסביח בכל אתר שדרכה בו כף רגלם... ארבע מהתמונות מוצגות אצל עובד במסגרת צהובה (כן, כן, הומאז' לנשיונל ג'יאוגרפיק).
מרססים ירקות אורגניים בקיץ למשל, כשנמצאים חרקים בביקורות התכופות ולא ניתן לוותר על הריסוס
השבמחקמניח שב'מנה הטובה ביותר ביקום', בעיקר בזו הבאה מרמת-גן, הכוונה למשהו הרבה יותר גדול מגלובוס ואפילו מהחלל החיצון
השבמחקהידרופוניים זה גידולי מים
השבמחקתמיד אתה צריך לעשות כאילו אתה לא מבין
באשר לשלט בשפרעם "פיצה ובגט גזל" - אני מניח שהכוונה לשם סמלי של העסק (פחות נראה לי שם משפחה), שהתעתוק הנכון שלו "ע'זאל" (נא לקרוא את העיצור ע' כרי"ש "צברית"), שמשמעותו "צבי", "עופר".
השבמחקיתכן והריסוס הוא לפני פסח להוציא כל חשש לחמץ בירקות.
השבמחקאבל נכנסת לחשש חמץ בחומר הריסוס
מחק