א. הטשולנט התימני המקורי
ועכשיו גם את המעט שעוד נותר לנו, האשכנזים, גזלו מאיתנו התימנים...
ב. לימון נטול לימון
כבר ראינו קפה נטול קפאין, ופלות 'בטעם שוקולד' ועוגיות 'בטעם חמאה' בלי שוקולד או חמאה, אבל סירופ בטעם לימון שאינו מכיל לימון מצד אחד, אבל יש בו רכז אגסים מצד שני – זה כבר חידוש.
מהלימון הזה אפילו לימונדה אי אפשר לעשות...
תודה למאיר בולקה
ג. מעז יצא מתוק
ציון לשבח לאבטיחי קיבוץ בית הערבה שלגדות ים המלח. את הטעם לא בדקנו אבל הסיסמה נחמדה מאוד.
ד. מה צ'וי כבר עשה לכם?
'פאק צ'וי' – הלו, זה רדיו?
הכוונה כמובן לכרוב סיני, ששמו הלועזי המקובל הוא בּוֹק צ'וי (Bok choy) או פּוֹק צ'וי (Pok choy).
ה. בן גוריון וגולדה שותים בירה
בן גוריון וגולדה מאיר כסוג של היפסטרים על תוויות מהדורה מיוחדת של 'בירה מלכה' לכבוד יום העצמאות. משעשע? שאלה של טעם...
ועכשיו גם את המעט שעוד נותר לנו, האשכנזים, גזלו מאיתנו התימנים...
צילום: צביקה גילדוני |
ב. לימון נטול לימון
כבר ראינו קפה נטול קפאין, ופלות 'בטעם שוקולד' ועוגיות 'בטעם חמאה' בלי שוקולד או חמאה, אבל סירופ בטעם לימון שאינו מכיל לימון מצד אחד, אבל יש בו רכז אגסים מצד שני – זה כבר חידוש.
מהלימון הזה אפילו לימונדה אי אפשר לעשות...
תודה למאיר בולקה
ג. מעז יצא מתוק
ציון לשבח לאבטיחי קיבוץ בית הערבה שלגדות ים המלח. את הטעם לא בדקנו אבל הסיסמה נחמדה מאוד.
צילום: איתמר לויתן |
ד. מה צ'וי כבר עשה לכם?
צילום: יוסי צור |
'פאק צ'וי' – הלו, זה רדיו?
הכוונה כמובן לכרוב סיני, ששמו הלועזי המקובל הוא בּוֹק צ'וי (Bok choy) או פּוֹק צ'וי (Pok choy).
ה. בן גוריון וגולדה שותים בירה
בן גוריון וגולדה מאיר כסוג של היפסטרים על תוויות מהדורה מיוחדת של 'בירה מלכה' לכבוד יום העצמאות. משעשע? שאלה של טעם...
צילום: דוד אסף |
'מתוק מים המלח' עכשיו אני למה הוא מלוח, כי מוציאים ממנו מתיקות.
השבמחקרכז האגסים במיץ הלימון הוא להמתקתו. זה לא המוצר היחיד שבו משתמשים בו לשם כך.
השבמחקהתוויות על בקבוקי הבירה מבוססות על סדרת ציורים של עמית שמעוני בהם מוצגים ראשי ממשלה בישראל כהיפסטרים...
השבמחקבקשר ל'לימון נטול לימון': בשנות השבעים של המאה הקודמת היתה במנות הקרב הצה"ליות שפופרת ועליה כתוב "ריבת תפוחי עץ בטעם תות שדה"...
השבמחקובאותן קופסאות היתה גם "חלבה שיש שומשום". שיש, צורת האבן. 😉
מחקהצ'ולנט המוצע בליל שישי מוגש למעשה ביום חמישי בלילה, בין חמישי לשישי.
השבמחקליל שבת- בין שישי לשבת
המזמין אורחים לסעודת ליל שישי בל יתפלא אם יגיעו ביום חמישי בערב (בתנאי, שהם יודעים עברית)
בתעשיית השתיה הקלה(מיצים ותרכיזים) נעשה שימוש רב במיצוי פירות לטעמים שונים. גם בשתיה כמו מיץ תפוזים אתה יכול למצוא שמיץ התפוזים הוא המיעוט מבין המרכיבים. הואיל ובקבוקים אלו אינם נכנסים לביתי אני לא יכול להביא כעת דוגמאות לכך. אך די לעיין ברשימת המרכיבים כדי לגלות שהפירות שאמורים להיות שם לא נמצאים או מצויים באחוז מיקרוסקופי.
השבמחקאגב מיץ תפוזים מומלץ לעיין ברשימת המרכיבים של בקבוקי מיץ התפוזים הטבעי כי אצל חלק מהחברות מים הם המרכיב העיקרי במיץ הטבעי.
נו שוין (או כמו שאומרים בתימנית מדוברת: אהאווה). עכשיו כל שנותר הוא לצפות למנה הגונה של מלאווח פולני או קובנה ליטאי ובא לציון גואל (ובניגוד לכרזת הפירסומת שלעיל, אם הגואל לא יכול לבוא אלינו. אזי אנחנו כבר נגיע אליו.
השבמחקלא יודע למה, אבל מיץ לימון העשוי מרכז אגסים מזכיר לי משפט אלמותי של הגשש החיוור: "לפי איך שנראה התפוח אדמה - המצב בטטה"...
השבמחקבנוגע לפרסומת הבירה, לא ממש עדין לאניני טעם, אבל אם זה מכניס את גדולי העבר לתודעה - זה שווה משהו.
בהודו ועוד מקומות במזרח בוזקים מלח בנדיבות על אבטיח אננס ועוד
השבמחק