יום שני, 19 באוקטובר 2020

בורא מיני מזונות: איתברך ואישטבח, סלט סובייטי והעלמת ראיות

א. יתברך וישתבח

בשוק מחנה יהודה בירושלים נפתחה לא מכבר מסעדה כשרה למהדרין עם הֶלְחֵם הומוריסטי, המורכב מ-eat האנגלי ו'יתברך' העברי.

צילום: טובה הרצל

מה נאחל להם? שיתקיים בהם 'ברך' ולא 'ברח'...

לא הרחק משם, ברחוב השקמה, נמצאת כבר כמה שנים מסעדת הבשר הכשרה 'אישטָבָּח', שזה גם 'ישתבח' וגם 'טבח'.

צילום: מנחם רוזנברג

חגי בן דב מקיבוץ עין צורים (ולא פחות חשוב, בן כיתה שלי!) חשף את השלוחה הסודית של 'אישטבח' בנתיבות (ראו את הלוגו הזהה), ושם גילו את כל הקלפים: 'איש טַבָּח שמו'!

צילום: חגי בן דב

ב. אמנות הבישול הסובייטי

השאלה החשובה היא, אם אפשר לקבל את זה גם עם נגיעות טרוצקיסטיות?

צילום: איתמר לויתן

ג. העלמת ראיות

מפיות בפיצה דומינו'ס, ברוח הימים האלה.

צילום: איתמר לויתן

7 תגובות:

  1. סלט סובייטי.. בכיתי מרוב צחוק

    השבמחק
    תשובות
    1. תוצרת ה מקום הכי מצליח בתל אביב כרגע ומשכך במדינה כולה... טעים בטירוף יש לציין.

      מחק
    2. יש גם סניף של אישטבח במרכז המסחרי (חצר הכפר) בכפר עציון. (מצטער, אין לי כרגע תמונה).

      מחק
  2. מעניין אם יש גם בישול צרפתי בנגיעות גיליוטינה?
    אולי בישול סיני בנגיעות מאואיזם?

    מה הטימטום הזה? בישול "סובייטי" מצחיק מישהו?
    בוודאי שהיה "בישול סובייטי" והוא נפרד לגמרי מ"המטבח הרוסי". בדיוק כמו ש"מטבח ישראלי" ו"מטבח יהודי" אינם אותו דבר (ואני לא נכנס לסמנטיקה מה נקרא מה).

    וכמובן, הסלט שבתמונה הוא ה"Оливье" הסובייטי המפורסם, שהשם העברי שהוצמד לו אכן גמלוני משהו.
    לקרוא לОливье סלט תפו"א זה כמו לקרוא לשקשוקה סלט עגבניות.

    השבמחק
    תשובות
    1. אכן היה, ואפילו יצא ספר נהדר בשם "אמנות הבישול הסובייטי" שנכתב על ידי אניה פון ברמזן ותורגם מאנגלת, ספר עם שילוב מתוק-חמוץ-מריר של הסטוריה, מתכונים, וסיפורי משפחה. כיוון שנגעתם בנושא, אני ממליצה על הספר הזה בחום רב.

      מחק
  3. בעיני "לחם בשר ומה שביניהם" (במסעדה במחנה יהודה) זו הברקה בפני עצמה.

    השבמחק
  4. ןיש עוד הברקה נחמדה, במסעדה של ״אישטבח שמו״ בשלט מתחתו כתוב באנגלית : גן החיות המקומי (Domestic zoo ) והכוונה היא לחנות של חיות מבויתות. אני מקווה שהבשר של המסעדה לא נלקח מהחנות הזאת..........

    השבמחק

הזינו את תגובתכם בחלון התגובות. אחר כך פתחו את הלשונית 'הגב בתור:', לחצו על 'שם / כתובת אתר' ורשמו את שמכם (אין צורך למלא 'כתובת אתר'). נא רשמו שם אמיתי (מה יש להסתיר?) או כינוי, והימנעו, ככל שניתן, מ'אנונימי' אם לא הצלחתם להתגבר על הבעיה – רשמו את השם בתוך התגובה.
לבקשה 'הוכח שאינך רובוט' הקליקו על העיגול ואז 'פרסם' – זהו.
מגיבים שאינם מצליחים להעלות את תגובתם מוזמנים לכתוב אליי ישירות ואני אפרסם את דבריהם.
תגובות לפוסטים ישנים מועברות לאישור ולפיכך ייתכן שיהוי בפרסומן.
תגובות שאינן מכבדות את בעליהן ואינן תורמות לדיון – תוסרנה.